Boka en tuftnings­workshop

Prova på att tufta din egen matta, väggbonad, kuddfodral, spegelram eller kanske ett tygmärke till ryggen på din jeansjacka?

När du kommer till Tufterian finns en ram med uppspänd duk på ca 60×60 cm, en tuftpistol och en massa garn redo. Vi inleder kvällen med en introduktion till tuftning och de verktyg vi kommer att använda innan vi skissar upp motiv på våra dukar – sedan är det dags att tufta!

Det här är en avslappnad och kul workshop i liten grupp där du får mycket guidning, stöd och möjlighet att ställa frågor. Kom själv eller ta med dig en kompis, syskon, partner eller kanske en kollega och få en unik och rolig upplevelse tillsammans!

Anmälan är bindande och faktura skickas per mail. Behöver du avboka eller har andra funderingar så kontakta mig via formuläret här. Tufterians allmänna villkor hittar du här.

Workshop-tillfällen för hösten 2024 släpps under vecka 22

Bra att veta inför din workshop

  • Kom förberedd med ett motiv du vill tufta. Motivet bör vara ca 60×60 cm (våra ramar är 70×70 cm), inte ha för mycket små detaljer och max 4-5 olika färger. Detta för att du ska hinna tufta klart under workshopen. Ditt motiv kan ha valfri form och du kan antingen skissa upp motivet på duken genom att ha din skiss som stöd vid sidan av, vi kan projicera motivet och skissa upp konturerna på duken för att få en exakt kopia av din skiss, eller så tuftar du helt på fri hand. Oavsett metod – ta med en skiss.
  • Det finns mycket garn på plats, men om det är viktigt för dig med specifika färgnyanser eller material så kan du också ta med eget garn (inget avdrag görs dock på workshopens pris).
  • Det kan bli ganska varmt när man tuftar, så ha gärna på dig något svalt som du känner dig bekväm i. Bokar du vår två dagars-workshop kommer du även att limma din tuftning, då är det också bra att ha oömma kläder.
  • Anmälan till mina workshops är bindande och en faktura för workshopens kostnad skickas i ett separat email till den mailadress som anges vid anmälan. Behöver du avboka eller har andra funderingar så kontakta mig via formuläret här. Tufterians allmänna villkor hittar du här.
Hanna Kastås, handledare tuftningsworkshops

Tuftning för privata grupper på Tufterian

Vill du boka en företagsaktivitet, möhippa, svensexa, privatlektion via Zoom, ett födelsedagsfirande eller kanske en gemensam tuftkurs i julklapp till familjen? Eller passar inte befintliga workshoptillfällen dina planer?

Hör av dig så kikar jag på ett upplägg som passar för just dig och ditt gäng.

Hanna Kastås, grundare & hANDLEDARE

Nyfiken på hur tuftning går till?

Beställ din egendesignade matta. Tuftning, Lights On Tufting i Stockholm. Foto: Klara G.
Tuftningsworkshop med Hanna Kastås, Lights On Tufting. Foto: Klara G.
Boka workshop i tuftning hos Lights On Tufting, Stockholm. Foto: Klara G.
Anna tuftar under en privat tuftningskurs på Djurgården.